Publică un anunț
piatasud.md

1:1 | Elveția smulge un egal dramatic Germaniei în Grupa A a EURO 2024

1:1 | Elveția smulge un egal dramatic Germaniei în Grupa A a EURO 2024
© 23 June 2024, Hesse, Frankfurt/M.: Soccer: European Championship, Switzerland - Germany, preliminary round, Group A, match day 3, Frankfurt Arena, Germany's Kai Havertz (l) cannot get past Switzerland's Manuel Akanji (M) and Switzerland's Granit Xhaka.,Image: 884138873, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Meciul din Grupa A a EURO 2024 dintre Elveția și Germania, găzduit de Deutsche Bank Park din Frankfurt, a fost un thriller palpitant, terminat cu un scor de 1-1.

Elveția a luat conducerea devreme, în minutul 28, prin Dan Ndoye, care a marcat cu o lovitură de cap precisă din centrul lui Ruben Vargas. Germania a dominat posesia în mare parte a meciului, dar nu a reușit să egaleze până în prelungiri, când Niclas Fullkrug a marcat cu o lovitură de cap dramatică în minutul 90+2.

Egalul îi menține pe ambele echipe în fruntea grupei A, cu patru puncte fiecare, după două meciuri. Ungaria ocupă locul al treilea, cu un punct, în timp ce Scoția este pe ultimul loc, fără puncte.

Meciul a fost marcat de o intensitate ridicată și de o luptă strânsă pentru posesie. Ambele echipe au avut șanse de a marca, dar portarii Yann Sommer și Manuel Neuer au fost în formă excelentă.

Elveția a demonstrat o disciplină tactică remarcabilă și o eficiență în atac, reușind să profite la maximum de singura lor șansă clară de gol. Germania a dominat jocul, dar a ratat lipsa de precizie în faza finală.

Acest rezultat lasă Grupa A extrem de strânsă, cu toate cele patru echipe având șanse de a se califica în optimile de finală. Următoarele meciuri, programate pentru 29 iunie, vor fi decisive pentru stabilirea echipelor care vor avansa în fazele eliminatorii ale EURO 2024.

Articole similare