Publică un anunț
piatasud.md

11 polițiști de frontieră și-au îmbunătățit capacitățile de lucru cu dronele

11 polițiști de frontieră și-au îmbunătățit capacitățile de lucru cu dronele

Astăzi, 23 decembrie 2022, a fost încheiat un curs practic de operare cu aparatele de zbor fără pilot, în cadrul căruia 11 polițiști de frontieră și-au îmbunătățit capacitățile de lucru cu dronele. 

În conformitate cu agenda sesiunilor, trainerii din cadrul companiei producătoare au vorbit cu polițiștii de frontieră despre tehnologia și arhitectura dronelor, configurarea dispozitivului de urmărire, procedurile de calibrare, planificare și navigare a punctelor de referință, verificarea sarcinii și a traiectoriei de zbor, precum și modalitatea de partajare a datelor. 

Partea teoretică a cursului s-a desfășurat la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, ca ulterior orele practice să aibă loc nemijlocit în teren, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare. Participanții la curs au utilizat și au realizat aplicații cu cele cinci sisteme UAV care au fost livrate instituției în cadrul unui proiect de asistență din partea partenerilor externi. 

Menționăm că rămâne o prioritate în activitatea de securitate a frontierei de stat – dezvoltarea și modernizarea capacităților de control și supraveghere. Folosirea dronelor în misiunile speciale la frontieră permite instituției să-și eficientizeze procesele, dar și să sporească capacitatea de intervenție și reacție.

Articole similare