Publică un anunț
piatasud.md

13 inițiative de digitalizare au trecut în etapa II de aplicare la Programul Digital Impact din Cahul

13 inițiative de digitalizare au trecut în etapa II de aplicare la Programul Digital Impact din Cahul

Din cele 27 de note conceptuale depuse în cadrul Programului Digital Impact, de către instituții publice, organizații non-guvernamentale și companii private, 13 au fost pre-selectate de către comitetul de evaluare al Programului pentru a trece în etapa II.

Digital Impact este un program prin care companiile și APL-urile din regiunea Cahul, care își doresc să digitalizeze procesele interne și să inoveze, vor putea accede la finanțare în valoare de maximum 780 mii lei per inițiativă. Inițiativele de digitalizare vor fi implementate în fiecare caz prin intermediul unor companii IT terțe, selectate prin concurs deschis, în dependență de cerințele tehnice și specificațiile fiecărei inițiative individuale. Fiecare beneficiar al programului va contribui cu minimum 20% din valoarea totală a inițiativei de digitalizare.

Inițiativele de digitalizare și inovare pre-selectate au fost evaluate de un juriu profesionist, care timp de 2 săptămâni a analizat dosarele recepționate și s-a întâlnit în ședință pe 16 decembrie pentru a evalua propunerile celor 27 de solicitanți. Decizia lor s-a bazat pe relevanța proiectelor propuse pentru regiune, gradul de inovație, digitalizare, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectului, și potențialul echipei de proiect.

Notele conceptuale pre-selectate au propus o varietate de inițiative de digitalizare, inclusiv:

  • Digitalizarea serviciilor de transport public din regiune;
  • Automatizarea proceselor de manufactură;
  • Unificarea sistemelor de taxare a întreprinderilor municipale;
  • Crearea unei crame inovative, digitale;
  • Sporirea potențialului turistic al regiunii prin crearea platformelor interactive pentru cultură și agrement, și altele.

Fiecare solicitant ce trece în etapa II va fi anunțat prin email individual privind rezultatele procesului de selecție. Cei 13 solicitanți vor avea la dispoziție o lună pentru a prezenta aplicația completă, până pe 23 Ianuarie 2023. Aplicațiile complete vor consta din:

  • Descrierea detaliată a proiectului;
  • Bugetul detaliat;
  • Raportul financiar al companiei/instituției/organizației pentru ultimul an de activitate;
  • Profilul companiei/instituției/organizației;
  • CV-urile membrilor echipei de implementare;
  • Acordurile de colaborare cu co-aplicanții;
  • Alte documente justificative.

Doar după evaluarea aplicațiilor complete și desfășurarea interviurilor cu solicitanții vor fi selectați beneficiarii de grant. Pe parcursul acestei luni, mentorii programului vor acorda suport solicitanților în descrierea și detalierea proiectelor propuse.

Digital Impact este un program realizat de Startup Moldova ca parte a proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, finanțat de Uniunea Europeană și Suedia și implementat de ATIC.

Articole similare