Publică un anunț
piatasud.md

14 iunie-Ziua Mondială a donatorului de sânge. Vezi unde poți dona la Cahul!

14 iunie-Ziua Mondială a donatorului de sânge. Vezi unde poți dona la Cahul!

Ziua mondială a donatorului de sânge este marcată în fiecare an la data de 14 iunie. În acest an, cu prilejul Zilei mondiale a donatorului de sânge 2024, Centrul Național de Transfuzie face apel la oamenii din întreaga țară să doneze sânge într-un gest de solidaritate.

Marcarea anuală a acestei zile favorizează creşterea gradului de conştientizare a necesităţii de sânge şi produse sanguine sigure şi, de asemenea, este un prilej pentru a mulţumi donatorilor de sânge voluntari, pentru gestul lor salvator de vieţi.

Punctele de donare de sânge în municipiul Cahul:

• Palatul de Cultură „Nicolae Botgros” Bulevardul Victoriei nr.18, orele 08.00-15.00
• Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, strada Alexei Mateevici nr.103/2, orele 08.00-16.00

Cea de-a 20-a aniversare a Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge din 2024 este un prilej important de a aprecia realizările, de a reflecta asupra provocărilor și de a imagina un viitor în care transfuziile de sânge sigure sunt disponibile pe scara larga. Anul acesta Campania globala are loc sub sloganul „20 de ani de fericire necondiționată, iți mulțumesc tie, donatorule de sânge!”.

Aceasta campanie oferă о oportunitate de a mulțumi donatorilor de sânge, plasma și trombocite din întreagă lume pentru donațiile lor salvatoare. De asemenea, creează un apel la acțiune, motivând mai mulți oameni să se alăture mișcării globale de donare de sânge.

Prin acest apel se accentuează necesitatea sistematica în donări voluntare de sânge și componente sanguine, contribuind astfel la autoaprovizionarea constantă a sistemului de sănătate cu produse sanguine.

Articole similare