Publică un anunț
piatasud.md

În 15 grădinițe din Moldova vor fi deschise creșe pentru copiii de până la 2 ani. Una va fi la Cahul

În 15 grădinițe din Moldova vor fi deschise creșe pentru copiii de până la 2 ani. Una va fi la Cahul
© sursa: MEC

15 grădinițe din Republica Moldova vor deschide grupe de creșă pentru a primi copii cu vârste de până la 2 ani, începând cu anul viitor. 

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, proiectul este o inițiativă a Băncii Mondiale, implementată în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării și Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL).

Sălile pentru viitoarele grupe vor fi renovate capital și dotate cu echipamente și mobilier. Suma investițiilor se ridică la peste 2 milioane de dolari, lucrările urmând să demareze anul viitor. Serviciile vor fi disponibile pentru cel puțin 15 copii în fiecare localitate. 

Lista instituțiilor beneficiare a fost aprobată de membrii Consiliului Coordonator pentru monitorizarea procesului de construcție, reabilitare și modernizare a infrastructurii instituțiilor de învățământ. 

Din Cahul, în listă se regăsește Grădinița-creșă Nr.2 „Licurici”.

Pentru a participa la concurs, grădinițele au întrunit un șir de criterii, inclusiv: numărul minim de 150 de copii înscriși, spațiu liber, disponibil pentru renovare, angajamentul APL de a asigura servicii pentru copii de 0-2 ani, numărul de  solicitări de la mame care stau în rând și care s-ar angaja în cazul apariției locurilor vacante disponibile, numărul de copii defavorizați (copii cu dizabilități, din familii social-vulnerabile, romi, refugiați).

Articole similare