Publică un anunț
piatasud.md

15 localități din raionul Cahul, sub cod roşu de COVID-19 /VIDEO

15 localități din raionul Cahul, sub cod roşu de COVID-19  /VIDEO

15 localităţi din raionul Cahul au revenit sub cod roşu de alertă epidemiologică din cauza înmulţirii numărului de îmbolnăviri de COVID-19. Cu toate acestea, locuitorii din Cahul ignoră complet regulile epidemiologice şi refuză imunizarea. Doar 15 la sută din populaţia raionului s-a vaccinat până acum, transmite publika.md

„Avem câteva localităţi care au stabilit cod roşu. Autorităţile locale ţin cont de situaţia epidemiologică şi intervin cu măsuri suplimentare pentru a proteja localitatea”, a spus Tatiana Zatîc.

„Avem mai multe localităţi din raionul Cahul în care nivelul de morbiditate depăşeşte 100 de cazuri la 10 mii de populaţie. Noi avem 15 localităţi dintre care fac parte raionul Cahul cu 78 de cazuri, Colibași cu 30 de cazuri, Lebedenco, Pelinei şi alte localităţi”, a declarat Nicolae Gaisan, medic epidemiolog, Cahul. 

Epidemiologii din Cahul spun că cele mai multe cazuri sunt de import.

„Populaţia s-a relaxat, au uitat de distanţă, au uitat de măşti. Vin concetăţenii noştri de peste hotare şi nu respectă autoizolarea. În ultima săptămână am avut cinci cazuri de import în satul Colibaşi. Am avut un focar acolo la biserica ”Ziua a şaptea” cu 16 cazuri”, a precizat Nicolae Gaisan.

Odată cu instituirea codului roşu în raion au fost impuse şi restricţii drastice pentru a preveni răspândirea virusului. 

„Este interzisă activitatea restaurantelor, cafenelelor după orele 22:00. Este interzis slujbele în interiorul bisericilor. În transportul public, obligator încărcătura să nu fie mai mare de 60%”, a menționat Nicolae Gaisan, medic epidemiolog, Cahul. 

Acum două săptămâni, din cauza numărului mare de infectări, în spitalele raionale din Cahul şi Ceadîr-Lunga a fost redeschise secţiile de COVID-19.

Articole similare