Publică un anunț
piatasud.md

2:1 | Olanda învinge Turcia și se califică în semifinalele EURO 2024

2:1 | Olanda învinge Turcia și se califică în semifinalele EURO 2024

Olanda a obținut un scor de 2-1 în fața Turciei, sâmbătă seara, în sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2024. Meciul, disputat pe Olympiastadion din Berlin, a fost unul palpitant, cu răsturnări de scor și momente de suspans până la final.

Turcia a luat conducerea în minutul 35 prin Samet Akaydin, care a profitat de o centrare excelentă a lui Arda Guler. Olanda a dominat posesia și a creat mai multe ocazii, dar nu a reușit să egaleze până la pauză.

Echipa lui Ronald Koeman a ieșit mai determinată în repriza a doua și a reușit să întoarcă scorul în doar 6 minute. Mai întâi, Stefan de Vrij a egalat cu o lovitură de cap precisă în minutul 70, după o centrare a lui Memphis Depay. Apoi, în minutul 76, Mert Müldür a marcat un autogol nefericit, deviind centrarea lui Denzel Dumfries în propria poartă.

Olanda a apărat cu tenacitate în ultimele minute și a reușit să își păstreze victoria, calificându-se în semifinalele EURO 2024 pentru a doua oară consecutiv. Acolo, va înfrunta Anglia, pe 10 iulie, la Dortmund.

Articole similare