Publică un anunț
piatasud.md

2:1 | Spania a învins Franța și se califică în finala Euro 2024

2:1 |  Spania a învins Franța și se califică în finala Euro 2024
© sursa: sport.ro

Spania a obținut victorie cu 2-1 în fața Franței și s-a calificat în finala Campionatului European de Fotbal din Germania. Aceasta urmează să joace în finală cu una din învingătoarea duelului dintre Anglia și Olanda. 

Meciul a debutat sub semnul dominației Franței, care a deschis scorul în minutul 9 prin intermediul lui Randal Kolo Muani, profitând de o centrare perfectă a lui Kylian Mbappe. Spania a răspuns rapid, reușind să întoarcă scorul în doar 4 minute. Lamine Yamal a egalat cu o șutată superbă de la distanță (21′), iar Dani Olmo a marcat golul victoriei (25′) după o acțiune individuală remarcabilă.

Franța a încercat să egaleze în a doua repriză, dar Spania a gestionat bine rezultatul și a reușit să își păstreze victoria.Echipa lui Didier Deschamps a avut o ocazie importantă prin Aurelien Tchouameni, dar șutul său a fost blocat de un jucător spaniol.

Spania se califică astfel pentru a patra sa finală de Campionat European, după victoriile din 1964, 2008 și 2012.Finala va avea loc duminică, 14 iulie, la Berlin, unde Spania va încerca să cucerească al patrulea titlu european.

Articole similare