Publică un anunț
piatasud.md

218 cetățeni străini, dar și 70 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Bilanțul săptămânii a Poliției de Frontieră

218 cetățeni străini, dar și 70 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Bilanțul săptămânii a Poliției de Frontieră

În ultima săptămână a anului 2022, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 121 de evenimente cu documentarea a 133 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră şi migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 38 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere a frontierei;
– 50 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 38 de contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;
– trei cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare şi examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 32 de procese verbale și 44 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 332 850 lei și încasarea amenzilor de 75 950 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 218 cetățeni străini, dar și 70 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 300 consemne, dintre care 19 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 281 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 329 281 traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 79 654 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România – 55% din totalul de traversări, iar 29% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 16% din treceri ale frontierei aeriene. 

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci și PTF Giurgiulești-Galați.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 1 170 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Articole similare