Publică un anunț
piatasud.md

23 iunie – Ziua Funcționarului Public

23 iunie – Ziua Funcționarului Public

Astăzi, 23 iunie, marcăm Ziua Funcționarului Public, o ocazie specială de a aprecia și a onora munca asiduă a celor care contribuie zi de zi la buna funcționare a statului și la oferirea de servicii de calitate cetățenilor

Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința echipei administrației prezidențiale pentru eforturile de zi cu zi. 

Șefa statului a subliniat că rolul funcționarilor publici în modernizarea țării este major și că este nevoie de eficiență, de cât mai mulți specialiști bine pregătiți și pasionați de munca pe care o fac, de o remunerare adecvată a muncii și, mai ales, de oameni care se dedică servirii interesului cetățenilor. 

„Știu ce înseamnă să fii funcționar public și, cu tot respectul pentru munca voastră, vă doresc trei lucruri importante:

1. Țineți minte mereu că lucrați pentru oamenii acestei țări. Acțiunile de zi cu zi – cum vorbim, cum le răspundem cetățenilor, cum le rezolvăm solicitările – toate aceste lucruri clădesc încrederea oamenilor în instituții și de ele depinde imaginea statului, și pe intern, și pe extern. 

2. Vă doresc să simțiți că faceți parte dintr-o echipă puternică, care are șansa să facă Moldova mai bună. Să vă unească aceleași valori de temelie – când te mândrești cu echipa din care faci parte, poți întoarce munții.

3. Și, desigur, vă doresc ca într-o zi, nu foarte departe, să puteți spune copiilor, nepoților: „Noi nu am stat într-o parte când s-a hotărât soarta Moldovei. Ne-am făcut datoria atunci când Moldova își definea rolul și locul în istorie. Am fost generația de funcționari publici datorită căreia Moldova a ajuns să fie membru al Uniunii Europene. La mulți ani și mult spor!”, a spus Președinta Maia Sandu. 

Articole similare