Publică un anunț
piatasud.md

24 de tineri din Turcia, Armenia, Portugalia și Ucraina au vizitat municipiul Cahul

24 de tineri din Turcia, Armenia, Portugalia și Ucraina au vizitat municipiul Cahul

La data de 11 decembrie 2022, tineri din diferite țări au vizitat municipiul Cahul cu scopul de a învăța bune practici de implicare a tinerilor în dezvoltarea politicilor și participarea comunității în Cahul.

Astfel, tinerii au schimbat idei cu voluntarii din cadrul AO Perspectiva, Fondul pentru Tineri Cahul, Centrul de Tineret Cahul, au discutat cu dna Viceprimar, Tatiana Romaniuc despre implicarea Administrației Publice Locale în dezvoltarea sectorului de tineret din municipiu. Totodată, au vizitat Asociația Obștească CONTACT-Cahul și alte organizații.

Activitatea de Fellowship in Moldova este mobilitatea internațională a proiectului KA2 „Consolidarea capacităților tinerilor lideri și organizațiilor de tineret pentru o participare semnificativă a comunității” (#CYMECOP) cofinanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Scopul proiectului este de a dezvolta competențe de conducere a tinerilor și de a sprijini înființarea și consolidarea capacităților organizațiilor locale de tineret care participă la elaborarea politicilor de tineret în zonele rurale din Armenia, Moldova, Portugalia și Ucraina.

Abordarea sa se bazează pe trei componente principale: împuternicirea individuală a tinerilor lideri, consolidarea capacităților organizațiilor locale de tineret și intervenții politice.

Fellowship a inclus vizite de studiu nu doar în Cahul dar și în Chișinău, Bălți, Ungheni și Cimișlia, unde au avut loc întâlniri cu tineri lideri, voluntari, reprezentanți ai centrelor de tineret, consilii de tineret.

Participanţii la Felowship au făcut schimb de experiență proprie în participarea tinerilor și conducerea comunității, au prezentat comunitățile și organizațiile, au împărtășit reciproc rezultatele activităților anterioare ale proiectului.

După Felowship, participanții vor continua să lucreze la promovarea participării tinerilor în comunitățile lor și să implementeze planuri de intervenții politice pentru a răspunde mai bine nevoilor tinerilor. De asemenea, cu sprijinul organizațiilor de trimitere, participanții sunt așteptați să organizeze o conferință locală în fiecare țară pentru a prezenta rezultatele proiectului unui public mai larg.

Articole similare