Publică un anunț
piatasud.md

283,3 mln de lei au fost recepționate pentru asigurarea compensațiilor la factură

283,3 mln de lei  au fost recepționate pentru asigurarea compensațiilor la factură

Republica Moldova a recepționat astăzi circa 283,3 milioane de lei (peste 14,1 mln de euro) din contribuțiile Suediei și Elveției pentru asigurarea compensațiilor la factură pentru cele mai vulnerabile gospodării, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Finanțelor, tranșa, în valoare de 283 298 088,38 lei a fost debursată pe contul instituției. Acest suport financiar va asigura oferirea compensațiilor utilizând mecanismul public Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

Resursele financiare nerambursabile au fost enunțate de către Guvernele Suediei și Elveției în cadrul Conferinței ministeriale „Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova”, desfășurată la 21 noiembrie 2022, la Paris, și puse la dispoziție prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Resursele financiare au fost planificate în bugetul de stat pentru anul curent.

Fondul de reducere a vulnerabilității energetice a fost instituit de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Guvernului Slovaciei.

Articole similare