Publică un anunț
piatasud.md

41 de ucraineni au încercat să fugă de război în Moldova într-un TIR cu cereale | VIDEO

41 de ucraineni au încercat să fugă de război în Moldova într-un TIR cu cereale | VIDEO

Un grup de 41 persoane din Ucraina, cu vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, au încercat să treacă ilegal frontiera către Republica Moldova, dar au fost descoperiți de grănicerii ucraineni.

Potrivit informațiilor operative, grănicerii au oprit un camion Renault în apropierea satului Novosilske din comuna Reni.Așa cum se așteptau, șoferul, un locuitor din raionul Bolgrad, transporta în loc de cereale 41 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani în remorca sa. 

„Turiștii” s-au dovedit a fi locuitori din regiunile Kiev, Odessa, Lugansk,Donețk, Zaporijie, Herson, Harkiv, Kirovohrad, Chernihiv, Zhytomyr și Cherkasy.

Pe baza indiciilor unei infracțiuni prevăzute la articolul 332 din Codul penal al Ucrainei „Traficul ilegal de persoane peste granița de stat a Ucrainei”, doi suspecți au fost deferiți Poliției Naționale. 

Cu privire la ceilalți infractori, grănicerii au întocmit procese-verbale conform articolului 204-1 din Codul de contravenții administrative al Ucrainei „Trecere ilegală sau tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a Ucrainei”.

Articole similare