Publică un anunț
piatasud.md

50% din serviciile prestate de ASP vor fi digitalizate până în 2025

50% din serviciile prestate de ASP vor fi digitalizate până în 2025

Agenția Servicii Publice este hotărâtă să avanseze în procesul de digitalizare a serviciilor publice pentru comoditatea cetățenilor. Astfel, în anul 2025 un număr de 50% dintre serviciile prestate ar urma să fie deja digitalizate. 

,,Către anul 2025, ne propunem ca 50% dintre serviciile prestate de ASP să fie deja digitalizate. Ne dorim ca oamenii să nu mai stea în rânduri interminabile, iar deservirea la ghișeu să rămână doar una dintre opțiunile de a accesa servicii publice.  Prin intermediul investițiilor în tehnologie și infrastructură digitală pe care le facem susținut pe parcursul ultimilor ani, ne propunem ca, într-un final,  toate serviciile ASP să poată fi accesate rapid, transparent  și la distanță, iar interacțiunea oamenilor cu instituțiile statului să fie una facilă. Acesta este obiectivul de bază al Agenției Servicii Publice pe următorii ani”, a menționat directorul ASP, Mircea Eșanu în cadrul Moldova Digital Summit.

Totodată, Mircea Eșanu a anunțat că, începând cu prima jumătate a anului 2025, ASP va intră în linie dreaptă pentru producția a unui nou act de identitate al cetățeanului Republicii Moldova – cartea electronică de identitate. 

,,În premieră pentru Republica Moldova, cartea de identitate va putea fi folosită nu doar ca document de identificare a titularului pe teritoriul Republicii Moldova sau ca document de călătorie pentru traversarea frontierei (în condițiile unui acord interguvernamental), dar și ca document de identificare electronică în sistemele informaționale ale instituțiilor publice. Astfel, cetățenii vor putea beneficia de diverse servicii publice electronice, vor putea semna acte, cereri sau declarații oficiale, fără a fi nevoie să se prezinte la oficiile instituțiilor publice.”, a concluzionat directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu.

Articole similare