Publică un anunț
piatasud.md

500 euro/lună pentru femeile antreprenoare din Moldova afectate de criza războiului

500 euro/lună pentru femeile antreprenoare din Moldova afectate de criza războiului

Sprijinirea întreprinderilor mici conduse de femei pentru a depăși impactul războiului

Programul “Antreprenoriatul feminin în Moldova – Inițiativă de urgență pentru abilitare economică” (FEMEIE) a fost creat pentru a oferi sprijin direct pentru antreprenorii moldoveni și antreprenorii ucraineni strămutați în Moldova, cu un accent special pe sprijinirea femeilor. Pentru a crea o rețea cuprinzătoaresustenabilă și de abilitare, programul va oferi un centru de sprijin în Moldova, sprijin financiar, acces la rețeaua și resursele globale, precum și educație și formare antreprenorială.  

Programul FEMEIE oferă: instruire și mentorat; suport financiar de 500 euro/lună; oportunități de creare a legăturilor profesionale și acces la piața UE. Scopul programului este de a oferi ajutor imediat femeilor antreprenoare, astfel încât acestea să își poată menține afacerile, să își păstreze echipele și să aibă posibilitatea de a se concentra pe restabilirea afacerii și creșterea bazei de clienți pe piețe noi.

Apelul este deschis până la data de 6 februarie 2023, formularul de cerere poate fi completat aici: https://enpact.org/fem-eie-romanian/

Programul este implementat de enpact e.V. cu sprijinul Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH în numele Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ). Scopul programului este de a contracara repercusiunile economice și sociale cauzate de războiul de agresiune al Rusiei.

Articole similare