Publică un anunț
piatasud.md

59 de focare au fost stinse de pompierii IGSU din Republica Moldova în sudul Greciei

59 de focare au fost stinse de pompierii IGSU din Republica Moldova în sudul Greciei

Peste 59 de focare de ardere au fost stinse în primele ore de pompierii IGSU detașați în Grecia.

Angajații Inspectoratului au efectuat primele misiuni de stingere pe suprafețe dificile în comun cu colegii români.

Pe parcursul a 24 de ore de intervenție, salvatorii moldoveni au reușit să stingă 7 ha de teren ars pe coastele munților, dar și înaintând pe relieful dificil al acestora.  Conform informațiilor oferite de ofițerii bazei operaționale, accesul către focare este foarte dificil, iar în unele zone pompierii nu pot ajunge cu tehnică de intervenție din dotare, folosind mijloace de primă intervenție specializată.

Cu scopul coordonării acțiunilor  și susținerii efectivului detașat în statul elen, șeful IGSU a participat într-o conferință video unde a comunicat cu pompierii plecați despre măsurile întreprinse, necesitățile acestora, dar și acțiunile întreprinse la fața locului. General – maior Mihail Harabagiu s-a arătat interesat de climatul moral psihologic al salvatorilor, dar și de respectarea strictă a normelor de securitate în intervenții.

Mai mult, șeful IGSU a subliniat importanța  misiunilor întreprinse și a mulțumit efectivul pentru volumul de acțiuni realizat în primele ore de misiune. Totodată oficialul a remarcat importanța conlucrării cu colegii români și sprijinul acestora, având în vedere echipele mixte de pompieri create pentru intervenții. Potrivit informațiilor IGSU, cei 25 de  salvatori detașați în statul elen lucrează în două ture și vor interveni pe parcursul mai multor zile pentru lichidarea focarelor de pădure devastatoare în Grecia. 

Articole similare