Publică un anunț
piatasud.md

7 mașini de lux aduse în Moldova pentru piese au fost identificate. Polițiștii și procurorii anunță finalizarea anchetei | VIDEO

7 mașini de lux aduse în Moldova pentru piese au fost identificate. Polițiștii și procurorii anunță finalizarea anchetei | VIDEO
© sursa: colaj ziuadeazi / PTF Iași

Polițiștii de frontieră și procurorii PCCOCS au finalizat ancheta în dosarul unui grup infracțional care a introdus ilegal în Moldova șapte mașini de lux, cu scopul de a le dezasambla și a le vinde ca piese de schimb. Valoarea totală a prejudiciului este estimată la circa 2.000.000 de lei.

Șapte mașini (de diferite modele – Porsche, Mercedes, BMW, Audi) au fost introduse ilegal din statele Uniunii Europene, dar și din Marea Britanie. Dintre acestea, patru mașini sunt furate din Marea Britanie, iar trei au fost introduse în Moldova fără ca să figureze în registrul traversărilor frontierei. De asemenea, au fost stabilite și alte mijloace de transport introduse ilegal, prin aceeași metodă, iar oamenii legii urmează să stabilească locul aflării lor.

Oamenii legii au stabilit că și alte mijloace de transport au fost introduse ilegal prin aceeași metodă, iar cercetările continuă pentru a le identifica.

Reamintim că, la începutul lunii mai 2024, au avut loc percheziții în cinci localități, unde au fost confiscate mașini funcționale, piese de schimb și mașini destinate dezasamblării, în valoare totală de circa 6.000.000 de lei. Ulterior, la jumătatea lunii mai, a fost anunțată o altă captură de mașini dezasamblate și piese de contrabandă, de circa 14.000.000 de lei.

Acum, urmare a acestor percheziții, au fost depistate toate cele șapte automobile de contrabandă, iar Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să trimită dosarul în judecată. În dosar sunt patru învinuiți, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, inclusiv organizatorul grupului infracțional (motivat de perspectiva unui câștig rapid, deși infracțional), care între timp beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Menționăm, în privința unuia din ei Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis spre examinare Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, un dosar penal anunțat public în iulie 2023 – contrabandă cu trei automobile furate din statele UE și importate din Lituania în Moldova, în valoare de peste 1.000.000 lei.

Articole similare