Publică un anunț
piatasud.md

75 la sută dintre serviciile publice vor fi digitalizate până la sfârșitul anului 2024

75 la sută dintre serviciile publice vor fi digitalizate până la sfârșitul anului 2024

Până la sfârșitul anului viitor, 75 la sută dintre serviciile publice vor fi digitalizate. În prezent, această rată este de 40 la sută. Informațiile au fost oferite astăzi de premierul Dorin Recean, care a prezentat un raport privind acțiunile guvernării din ultima perioadă, transmite MOLDPRES.

Potrivit premierului, în ultimii ani, țara noastră s-a confruntat cu mai multe crize, inclusiv pandemia, criza energetică și impactul războiului din statul vecin. „Iarna trecută, în plină criză, Guvernul a alocat peste 4 mlrd de lei (200 mln de euro) pentru ca să poată să acopere mai mult de jumătate din factura fiecăruia. 900 de mii de cetățeni au beneficiat de aceste subsidii. Guvernul a dublat pensia minimă, a mărit salariile bugetarilor cu aproximativ 6 la sută și ale angajaților din sfera medicală cu peste 10 la sută”, a spus Dorin Recean.

Oficialul a adăugat că dimensiunea socială va continua să fie în atenția Guvernului, iar autoritățile se vor asigura că asistența merge acolo unde este necesar, fără a admite risipă de bani publici.

„Guvernul a crescut de trei ori salariul minim pe economie. De la 1 aprilie 2023, ca și de la 1 aprilie 2022, Executivul a indexat pensiile cu peste 15 la sută, asta înseamnă că pensia pentru limita de vârstă este de 2600 de lei sau cu 340 de lei mai mult decât în anul 2022. Au fost acordate alocații lunare de o mie de lei pentru familiile cu copii până la doi ani. Dimensiunea socială va continua să fie în atenția Guvernului. O vom ținti ca să ne asigurăm că asistența merge acolo unde trebuie și să nu facem risipă de bani publici”, a conchis Dorin Recean.

Articole similare