Publică un anunț
piatasud.md

800 euro pentru permis. Ofițerii CNA au ridicat peste 9000 de euro la domiciliului unui instructor auto din Cantemir

800 euro pentru permis. Ofițerii CNA au ridicat peste  9000 de euro la domiciliului unui instructor auto din Cantemir
© sursa foto: autoblog.md

Un bărbat din Cantemir a fost reținut, în aceasta dimineață, de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. 

Acesta este bănuit că ar fi promis unui alt bărbat să-l ajute să obţină permisul de conducere, categoria B.

Potrivit informației, acesta ar fi pretins de la denunțător 800 de euro pentru a-l ajuta să-şi perfecteze actele de conducere la categoria B, susţinând că ar avea influență asupra unor funcţionari ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Cahul. Pentru a fortifica probatoriul, ofiterii DGT Sud au descins cu percheziții la domiciliul bănuitului. 

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, banii au fost depistați la domiciliul bănuitului, într-o carte, dar și o sumă de 9140 de euro, proveniența cărora urmează să fie stabilită. Bărbatul a fost reţinut de ofițerii DGT Sud a CNA şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 7 ani de detenţie sau amendă penală. 

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie Sud conduce urmărirea penală.

Articole similare