Publică un anunț
piatasud.md

A adus acasă 3 medalii de la un turneu internațional de armwrestling //FOTO

A adus acasă 3 medalii de la un turneu internațional de armwrestling //FOTO

Sportivul cahulean Artiom Bondarev, s-a întors acasă cu 2 medalii de aur și un bronz de la Turneul Internațional de Armwrestling desfășurat timp de 4 zile, la finele lunii ianuarie în Suedia. 

Artiom a reușit să obțină două medalii de aur categoria  „Mâna stângă” amatori și profesioniști și medalia de bronz la „Mâna dreaptă” în categoria profesioniști. 

La turneu au participat circa 100 de sportivi din 5 țări, la cele 7 categorii de greutate, amatori și profesionali.

„Este un rezultat al muncii, acest rezultat nu este doar rezultatul meu, ci a întregii echipe cu care mă antrenez. Multe persoane m-au susținut și ajutat” ne-a spus Artiom Bondarev. 

Armwrestling-ul în Cahul, ca și gen de sport a început a fi dezvoltat acum 7 ani, fiind adus la Cahul de Constantin Bîrlădeanu. Actualmente, sportul este practicat de circa 7 persoane în Cahul cu toate că sunt mult mai mulți cahuleni care luptă peste hotare.

Artiom spune că la orice vârstă se poate de început a practica armwrestling-ul, singur venind în acest sport la vârsta de 30 de ani, iar peste 2 ani va ajunge să lupte în grupa „Masters” (veterani).   

Artiom este și  premiant al Campionatului Moldovei la Armwrestling, categoria de greutate 78 kg, cea mai grea categorie de greutate cu 2 campioni mondiali care participă anual.  

Articole similare