Publică un anunț
piatasud.md

A fost creată o comisie care va verifica eficiența inventarierii zăcămintelor din sudul țării

A fost creată o comisie care va verifica eficiența inventarierii zăcămintelor din sudul țării

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului  a creat o Comisie care va verifica gradul de eficiență și transparență în testarea, conservarea și inventarierea zăcămintelor din zona localităţilor Văleni, r-ul Cahul şi Victorovca, r-ul Cantemir.

Prima ședință a comisiei, în acest sens, a fost prezidată de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU, care a precizat că atribuțiile comisiei sunt de a inventaria și evalua obiectul Acordului de concesiune între Guvernul Republicii Moldova și Compania de explorare a resurselor „REDECO” LTD din SUA, cesionat de la Compania „REDECO” L.T.D. către Compania „Valiexchimp” S.R.L.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost incluse mai multe subiecte, prioritare fiind: încetarea termenului Acordului de concesiune încheiat între Guvernul Republicii Moldova și Compania de explorare a resurselor „Redeco” LTD din SUA;  audierea raportului de activitate a  S.R.L. ,,Valiexchimp”; stabilirea termenului de prezentare de către Ministerul Finanţelor a raportului cu privire la îndeplinirea îndatoririlor fiscale ale companiilor vizate față de stat; crearea unui grup de lucru privind inventarierea şi evaluarea zăcămintelor din Văleni şi Victorovca.

Totodată, în cadrul discuțiilor s-a menționat că membrii comisiei urmează să elaboreze și să adopte un Plan de acțiuni pentru perioada următoare, în vederea constatării gradului de eficiența și transparență în explorarea subsolului în zonele nominalizate.

Mai mult decât atât, membrii Comisiei au convenit să meargă într-o vizită de documentare în zonele localităților Văleni și Victorovca.

Articole similare