Publică un anunț
piatasud.md

A încercat să ajute un conațional, iar acum riscă dosar penal

A încercat să ajute un conațional, iar acum riscă dosar penal

Un șofer de rută și-a luat angajamentul să transmită permisul de conducere unui conațional, stabilit în Germania, iar acum riscă cercetare penală pe faptul deținerii actelor oficiale false. Tânărul moldovean a fost identificat ieri, 26 aprilie, în punctul de trecere a frontierei Cahul.

În jurul orei 21:00, pe direcția ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz de model Mercedes Sprinter, care avea itinerarul Moldova – Germania. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un chișinăuian de 30 de ani. 

După verificările de rigoare, angajații Poliției de Frontieră au acționat conform analizei de risc, fiind aplicat un control mai amănunțit asupra călătorilor și microbuzului în cauză. În discuții, șoferul a menționat că deține niște documente pe care urmează se le transmită în Germania. Din portmoneul personal a scos un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române pe numele unui moldovean. La examinarea primară a actului cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare. Suplimentar, șoferul a comunicat că permisul i-ar fi fost înmânat de către mama posesorului documentului falsificat, însă nu a conștientizat că actul ar putea fi contrafăcut.

Conform procedurilor legale, permisul a fost ridicat și urmează a fi supus expertizei. Pe caz, a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art.361 (al.1) CP al RM. 

Poliția de Frontieră intervine cu solicitarea către șoferii de rute să fie atenți și cu precauție când acceptă să ia documente oficiale pentru a le transmite. „Binefacerea” se poate solda cu intentarea unui dosar penal. Fiți responsabili, respectați legislația în vigoare!

Articole similare