Publică un anunț
piatasud.md

A încercat să intre în România beat la volanul unui camion. Șoferul în vârstă de 45 de ani a fost reținut

A încercat să intre în România beat la volanul unui camion. Șoferul în vârstă de 45 de ani a fost reținut
© sursa foto: debanat.ro

Poliţiştii de frontieră au reținut un bărbat în vârstă de 45 de ani care conducea un automarfar, fiind în stare de ebrietate. Incidentul s-a produs la sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier, transmite jurnal.md.

Bărbatul s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. Cu ocazia controlului de frontieră, oamenii legii au observat că acesta emana o puternică halenă alcoolică, iar în urma testării cu aparatul etilotest, s-a depistat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spital pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge”, potrivit Inspectorului de poliție, Mădălina Carp. 

Amintim că gradul minim de ebrietate, stabilit de lege, este de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l în aerul pur expirat, iar pentru stare avansată de ebrietate este considerat în cazul depășirii de 0,3 mg/l în aerul pur expirat.