Publică un anunț
piatasud.md

A procurat un permis de conducere cu 1500 de euro, dar nu a putut trece frontiera la Cahul

A procurat un permis de conducere cu 1500 de euro, dar nu a putut trece frontiera la Cahul

În declarațiile unui conațional, polițiștii de frontieră au aflat că acesta ar fi achitat 1500 de euro pentru un permis de conducere bulgăresc, care s-a dovedit a fi falsificat. Documentul contrafăcut a fost depistat în cadrul controlului suplimentar asupra unui pasager al rutei Moldova – Franța.

Pe 15 decembrie a.c., în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a apropiat  pe direcția ieșire din țară un microbuz de rută internațională. După verificarea actelor de călătorie, conform analizei de risc unii pasageri au fost supuși controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări adiționale. 

Ca urmare, în portmoneul unui pasager, identificat ca locuitor al raionului Leova în vârstă de 28 de ani, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere bulgăresc. Documentul era emis cu datele de identitate ale posesorului. În cadrul verificării acestuia cu tehnica specială, polițiștii de frontieră au constatat prezența indicilor de falsificare. 

La audieri, tânărul a comunicat că permisul de conducere și l-ar fi perfectat încă din anul 2014, apelând la un intermediar. Pentru serviciile sale ar fi achitat  în rate 1500 de euro. Mai mult că intermediarul i-a dat asigurări că permisul a fost emis legal de către autoritățile competente din Bulgaria.

În continuare, documentul a fost transmis spre expertiză, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, art. 361 al.(1), Cod Penal al RM.

Articole similare