Publică un anunț
piatasud.md

Achită Impozitul pe bunurile imobiliare fără a ieși din casă

Achită Impozitul pe bunurile imobiliare fără a ieși din casă

Primăriile au început deja să expedieze Avize d plată a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2023. 

Acestea pot fi achitate la oficiul poștal sau la una dintre băncile indicate în avizul de plată. 

O altă soluție, mult mai eficientă și care nu necesită pierderea a mult timp pentru a sta în rând la bancă sau poștă, este achitarea online a serviciului prin intermediul platformei guvernamentale MPay. 

Pasul 1 

Accesați pay.gov.md și alegeți serviciul „Impozit pe bunurile imobile (cu aviz de plată)”. Accesați.

Pasul 2

În caseta de dialog, introduceți numărul avizului de plată primit de la primărie. Este generată nota de plată în care este indicat statutul acesteia (achitat/neachitat), suma spre achitare conform avizului, dar și posibilitatea de a descărca nota de altă sau de a achita direct. Noi am accesat butonul „Achită”, iar pe pagina următoare am confirmat suma.

Pasul 3

Se deschide fereastra unde alegem metoda de plată, fie asta cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay, Internet / Mobile banking , Numerar sau Monede electronice. Noi am ales cadrul bancar. Următoarea fereastră solicită să alegeți banca, iar apoi să introduceți datele cardului bancar. Pătește.

Pasul 4

Dacă plata trece, apare un mesaj în care sunteți informați despre aceasta. Tot aici puteți descărca chitanța de plată, care reprezintă dovada plății. Pe calculator sau telefon va fi salvat un fișier pdf cu datele tranzacției.

Felicitări, ați achitat impozitul pe bunuri imobiliare.

Articole similare