Publică un anunț
piatasud.md

Achiziții de milioane de lei realizate de CR Cahul în a doua jumătate a anului 2021. Pe ce s-au cheltuit banii?

Achiziții de milioane de lei realizate de CR Cahul în a doua jumătate a anului 2021. Pe ce s-au cheltuit banii?

Consiliul raional Cahul a publicat pe pagina web a instituției raportul privind monitorizarea contractelor de achiziții publice în trimestrul II al anului 2021. Din document vedem că doar două contracte sunt executate, fiind vorba de achiziționarea celor două autoturisme, restul contractelor sunt în proces de executare. 

Sunt în proces de executare câteva contracte încheiate de CR Cahul și alte companii. Bunăoară, ”Lukoil Moldova” SRL și-a asumat responsabilitatea să furnizeze produselor petroliere pentru anul 2021 în sumă de  peste 282 de mii de lei. Totodată, ”Drumuri-Cahul” SA a oferit servicii de întreținerea a drumurilor publice locale pe timp de iarnă în valoare de peste 493 de mii de lei

Cea mai scumpă achiziție

Cea mai mare achiziție din această perioadă făcută de autoritatea raională a fost de peste 3 milioane de lei. Astfel, potrivit raportului de monitorizare a contractelor, CR Cahul a procurat o autospecială de la firma CS CBS MOTORS SRL, în valoare de 3,48 milioane de lei.

Contractul în valoare de 345 de mii de lei încheiat cu firma Eximotor S.A a vizat procurarea containerelor 1,1m3 pentru deșeuri. Un alt contract semnat cu această firmă face referire la procurarea pubeleleor în valoare de 1,8 milioane de lei.

Tot în acest an, CR Cahul a achiziționat un system sistemului informațional de administrare teritorială de la SIA Technology SRL, în valoare de circa 249 de mii de lei.

Mașini noi pentru CR Cahul

Toate contractele menționate mai sus, potrivit raportului CR Cahul sunt în proces de executare. Doar două contracte au fost executate. E vorba de achiziționarea a două mașini pentru aparatul președintelui: una de 400 de mii de lei și alta de 360 de mii de lei. Achiziționarea mașinilor a fost plaificată și  în planul anual de achiziții, alocând peste 833 de mii de lei pentru ambele bunuri. 

Prima mașină este de model Skoda Superb și a fost achiziționată de la singurul participant în concurs, Integral Auto SA, firmă cu sediul în municipiul Cahul. Autoturismul a fost cumpărat  cu 400 de mii de lei, echivalentul a 20 de mii de euro.

A doua mașină este de model Kia Sportage. Și la acest concurs a participat doar o singură companie – Autoframe FM, dealer oficial al mărcii Kia. Pentru al doilea autoturism, CR Cahul a plătit suma de 360 de mii de lei. 

Întrebat de portalul MoldovaCurata.md de ce în an pandemic CR Cahul a decis că are nevoie de tocmai două mașini scumpe, președintele raionului, Marcel Cenușa a răspuns că, în prezent, situația pandemică nu este gravă, iar autoturismele erau o necesitate.

Articolul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a Primăriei și a Consiliul municipal Cahul” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare