Publică un anunț
piatasud.md

Acte falsificate și transport ilicit de călători, descoperite de Polițiștii de Frontieră din Cahul

Acte falsificate și transport ilicit de călători, descoperite de Polițiștii de Frontieră din Cahul

Pe parcursul zilei de ieri, 17 martie curent, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au documentat mai multe ilegalități.

În primul caz au fost inițiate cercetări pe numele unui cetățean al Turkmenistanului, care pleca spre Bulgaria, tranzit pe teritoriul Republicii Moldova. Bărbatul de 30 de ani s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Cahul, la volanul unui autoturismcu numere de înmatriculare ucrainene. 

În procesul de verificare a actelor de călătorie, inspectorul de la linia de control a suspectat unele nereguli în permisul de conducere. Documentul ar fi emis de către autoritățile competente din Ucraina. La aplicarea unei examinări suplimentare s-a stabilit prezența indicilor de falsificare. Fiind informat despre cele depistate, cetățeanul a prezentat un alt permis de conducere internațional valabil în spațiul european. Însă și acest document, ca urmare a cercetării cu tehnica specială, s-a dovedit a fi  falsificat.

La audiere, străinul a recunoscut că pentru a-și perfecta permisele pe numele său, ar fi apelat la serviciile unor intermediari, identificați pe rețelele de socializare. Bărbatul a achitat pentru permisul de conducere ucrainean cca 200 de euro, iar pentru celălalt permis – 100 de dolari. Actele le-ar fi primit prin poștă.

În continuare persoana riscă dosar penal pentru uz de acte oficiale false, de la conducerea mijlocului de transport a fost înlăturată. Actele au fost ridicate, urmând a fi supuse expertizei. 

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din Cahul au depistat un conațional care  transporta ilegal pasageri. În microbuzul de pe ruta Moldova-Italia se aflau cinci pasageri, pentru care șoferul nu a putut prezenta pachetul de acte și autorizație de prestare a serviciilor de transportator.

Pe numele moldoveanului de 46 de ani a fost întocmit proces-verbal de audiere și constatare a contravenției, conform art. 197 Cod contravențional al RM.

Conform competențelor, materialele acumulate pe caz urmează a fi transmise către Agenția Națională Transport Auto, în vederea luării unei decizii.

Articole similare