Publică un anunț
piatasud.md

Acte falsificate și un ATV căutat pe INTERPOL depistate la frontieră

Acte falsificate și un ATV căutat pe INTERPOL depistate la frontieră

Pe parcursul zilei de 16 noiembrie 2022, polițiștii de frontieră din PTF Cahul și PTF Giurgiulești – Galați au inițiat documentarea pe numele a trei persoane – pentru fals în acte și tentativa introducerii în țară a unui ATV căutat pe INTERPOL.

În primul caz este vizat un conațional de 36 de ani, pasager la ruta Moldova – Franța. În lucrurile personale a fost depistată o carte de identitate românească. Actul prezenta indici clari de falsificare. La audieri, bărbatul a mărturisit că pe rețelele de socializare a identificat o persoană care contra sumei de 200 de euro i-a perfectat documentul românesc. 

Și un cetățean al Turciei de 23 de ani a prezentat la controlul de frontieră un pașaport special contrafăcut. Actul ar fi fost eliberat de către autoritățile competente turce. Străinului i-a fost refuzată trecerea frontierei de stat, acesta făcând cale întoarsă în R. Moldova unde deține permis de ședere valabil.

Șirul ilegalităților îl încheie un locuitor al orașului Ceadîr Lunga, în vârstă de 43 de ani, care a încercat să își aducă de peste hotare un ATV căutat conform sarcinii INTERPOL. În PTF Giurgiulești-Galați, bărbatul s-a prezentat la volanul unui microbuz, în interiorul căruia era transportat cvadriciclu. La verificarea în baza de date după codul VIN, s-a constatat că ATV-ul era dat în căutare de către autoritățile britanice. În declarații, șoferul a precizat că își procurase bunul de la un cetățean al Marii Britanii, în luna iunie a anului curent, contra sumei de 350 de lire. În fapt, ATV-ul a fost indisponibilizat la SPF Giurgiulești, până la elucidarea circumstanțelor și  luarea unei decizii.

Articole similare