Publică un anunț
piatasud.md

Acte falsificate și un automobil căutat de INTERPOL depistate de polițiștii de frontieră ai DR Sud

Acte falsificate și un automobil căutat de INTERPOL depistate de polițiștii de frontieră ai DR Sud

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au inițiat cercetări pe numele a doi conaționali și un străin, ilegalitățile comise sunt deținerea actelor falsificate și folosirea mașinii, căutate pe INTERPOL. Toate cazurile au fost înregistrate ieri, 6 octombrie 2022.

Prima persoana documentată este un tânăr cu dublă cetățenie (RM/BGR) din orașul Ceadîr Lunga. În jurul orei 11:50, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați s-a prezentat, pe sensul de ieșire din țară, cetățeanul la volanul unui Mercedes E 320, înmatriculat în Bulgaria. Conform procedurilor de control, au fost prezentate documentele de călătorie și cele pentru mijlocul de transport. Ca urmare a verificării în baza de date INTERPOL, polițistul de frontieră a stabilit că mașina figurează ca fiind furată și dată în căutare de către autoritățile germane. La cele depistate, moldoveanul a declarat că personal a procurat mașina în Germania, prin intermediar, fără a cunoaște proprietarul și presupune că ultimul nu ar fi primit banii, declarând mașina ca furată.

Un alt conațional, legitimat ca locuitor al orașului Cahul în vârstă de 27 de ani, a fost depistat cu permisul de conducere falsificat. Tânărul s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Cahul, în calitate de șofer al unui Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria. În timpul controlului, polițistul de frontieră a observat semne de falsificare în permisul de conducere. Actul ar fi emis de autoritățile române. La audieri, conaționalul a informat că permisul l-a perfectat la începutul anului curent. Ar fi oferit 200 de euro unei persoane, identificate pe rețelele de socializare, care l-a asigurat de legalitatea obținerii documentului. 

Cetățeanul Turciei  de 38 de ani, încheie șirul ilegalităților. Acesta a prezentat la controlul trecerii frontierei de stat un permis de conducere turcesc, cu semne rezonabile de falsificare. Pe direcția intrare în Moldova, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, străinul s-a prezentat la volanul unui camion. În declarații, cetățeanul Turciei și-a susținut poziția că permisul de conducere ar fi unul veridic, deoarece l-ar fi obținut pe căi legale acum cinci ani, în Turcia. Ca urmare a celor stabilite, persoana a fost înlăturată de la conducerea camionului, continuându-și călătoria în calitate de pasager.

Articole similare