Publică un anunț
piatasud.md

Adrian Țîlea – de 9 ani ofițer de sector

Adrian Țîlea a venit în poliție în anul 2011. Este Ofițer superior de sector în cadrul sectorului nr. 1 Cahul a Inspectoratului de Poliție Cahul. Ne-a povestit că pentru a ajunge să lucreze la IP Cahul, a concurat cu încă 4 candidați la aceiași funcție. 

„Îmi doream să ajung în poliție. După finisarea studiilor superioare tehnice, nu în domeniu. văzând că sunt locuri vacante în poliție – am depus candidatura și am fost admis. Două persoane din 10 au trecut concursul, eu și un băiat de la Sîngerei.  Să fii polițist trebuie să fii un om foarte energic, trebui să fii în primul rând bine pregătit atât mintal cât și fizic și psihic. În orașul Cahul avem cei mai mulți oameni și oameni cu diferite probleme pe care încercăm să le rezolvăm. Oamenii de la oraș sunt mai pretențioși, mai complicat de lucrat cu ei, dar facem posibilul să ne descurcăm” ne declară Adrian Țîlea.

Adrian ne spune că atestă o creștere a conflictelor în familie care sunt denunțate la IP Cahul, consumul de alcool fiind unul dintre motivele inițierii conflictelor. Ne-a mai spus că nu-și poate da o apreciere muncii sale, aprecierea trebuie sa vină de la oameni  

„Din ceea ce examinez eu, sunt foarte multe conflicte în diferite familii, foarte multe familii vulnerabile, dar în ultima perioadă numărul conflictelor crește și crește. Bunăstarea în familie descrește, totul e legat de economia țării, de la neajunsuri, principalul factor este și alcoolul” ne mai povestește Adrian. 

În calitate de ofițer de sector, administrează lunar peste 30 de dosare, de diferite complexitate. Pe timp de vară, numărul acestora depășește cu ușurință cifra de 50. Chiar și cele mai minore incidente sunt analizate și investigate de ofițerul de sector.

„Omenii trebuie să mă aprecieze. Sunt și oameni pretențioși, nu putem să ne autoevaluăm, lăsăm la atitudinea cetățenilor, încercăm să facem față lucrului și încercăm să-i satisfacem pe toți cu ceea ce avem, ceea ce putem, ținând cont de legislația în vigoare. Cel mai greu e când nu mai dispui de răbdare, sistemul psihic al unui polițist descrește, atunci e greu de lucrat cu oamenii. Merg pe calea asta și cât voi avea sănătate voi lucra” punctează Adrian.

Acest articol a fost produs  cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.

Articole similare