Publică un anunț
piatasud.md

Află care sunt deciziile aprobate în cadrul ședinței Consiliului raional Cahul din data de 13 mai

Află care sunt deciziile aprobate în cadrul ședinței Consiliului raional Cahul din data de 13 mai

Pentru data de 13 mai  a fost anunțată convocarea ședinței extraordinare a Consiliului raional Cahul. În cadrul ședinței au participat toți 35 de consilieri raionali. Pe ordinea de zi au figurat 12 proiecte de decizii, aprobate fiind 11. Menționăm că din toate proiectele de decizii propuse spre aprobare s-au eliminat 4 decizii, fiind adăugate altele 3, care inițial nu au fost propuse spre aprobare.

În cele ce urmează vom încerca să prezentăm cele mai importante decizii aprobate la acea ședință de către aleșii locali.

În cadrul ședinței, potrivit deciziei 03/02-V, s-a decis participarea Consiliului Raional Cahul în cadrul proiectului ,,Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”. În cadrul proiectului Consiliul Raional Cahul va asigura partea de confinanțare în mărime de 3 %, ceea ce constituie suma de 3 776 648,9 lei din valoarea totală a proiectului de 201 816 480,0 lei.

Potrivit deciziei 03/05-V, se acceptă transmiterea din proprietatea raionului, în proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale a unor bunuri materiale  și anume a unui Ventilator pulmonar și a unei pompe de infuzii cu suma totală de 779979,00 lei.

Decizia Nr.03/06-V, prevede transmiterea din proprietatea raionului Cahul , în proprietatea satului Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, a unui mijloc de transport. Este vorba de o mașină de tip SKODA OCTAVIA, anul fabricării 2004, cu prețul de 232017,34 lei.

Mijloace financiare în sumă de 30 000,00 lei sunt alocați prin decizia Nr. 03/07-V. Banii alocați sunt distribuiți între 3 cetățeni, pentru tratamentul medical costisitor și acoperirea parțială a sumei pentru tratamentul medical oncologic.

Conform deciziei Nr.03/08-V aprobată la data de 13 mai, se numește dna Lucia Popov, învingătoare a concursului , în funcția de șef al Serviciului relații funciare, cadastru și patrimoniu public, cu toate că decizia dată a fost contestată de mai mulți consilieri raionali care au menționat că concursul de ocupare a funcției vacante a fost contestat în instanță și există și o încheiere care suspendă toate procedurile, inclusiv numirea în funcție.

În cadrul ședinței s-a mai aprobat și decizia Nr. 03/10-V, cu privirea la modificarea bugetului raional pentru anul 2021.  Astfel contribuția Consiliului Raional Cahul la Proiectul ,, Construcția sistemul de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare”  în s. Andrușul de Jos, va constitui 400,0 mii lei, în loc de 600,0 cum se preconiza la început. Cei 200,0 mii lei au fost alocați pentru reparația capitală a bucătăriei a Gimnaziului ,, Vladimir Corolenco” din com.Moscovei.

Prin decizia Nr. 03/11-V, se repartizează din Componența raională alocații bugetare în sumă de 250,0 mii lei Gimnaziului ,, Iaroslav Hașec” din s.Huluboaia, pentru gazificarea clădirii gimnaziului. Tot prin această decizie sunt alocați și 59,0 mii lei Primăriei Badicul Moldovenesc, pentru reamplasarea din interior în exterior a cazangeriei la gaze natural la Grădinița de copii din s. Badicul Moldovenesc.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare