Publică un anunț
piatasud.md

Află câți bani au fost alocați pentru sport de președintele raionului Cahul în luna noiembrie

Află câți bani au fost alocați pentru sport de președintele raionului Cahul în luna noiembrie

În luna noiembrie 2021, Președintele raionului Cahul a emis 68 de dispoziții dintre care: Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 5; Dispoziții din domeniul buget și finanțe – 16; Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 40;  5 dispoziții în domeniul gestionării patrimoniului public și 1  dispoziție din domeniul construcțiilor.   

Analizând dispozițiile publicate pe site-ul actelocale.gov.md identificăm un șir de acte care ar reprezenta un interes sporit pentru cetățeni.

La 3 noiembrie, Președintele raionului Cahul emite dispoziția nr. 207-n prin care dispune efectuarea de audit intern cu obiectiv general „Evaluarea corectitudinii gestionării mijloacelor financiare și bunuri materiale la tabăra de odihnă „Romantica” și Centrul de creație a copiilor „Universul”.

Pe  10 noiembrie (dispoziția nr. 212-n), au fost alocați alți 12520 lei pentru participarea la campionatul Moldovei la fotbal copii și juniori  a echipei de fotbal FC Cahul 2005, iar pe 18 noiembrie 2021, președintele raionului mai dispune alocarea către același club sportiv a sumei de 3200 lei pentru participarea echipei de fotbal la campionatul de copii și juniori. O altă dispoziție emisă pe 24 noiembrie prevede alocare a altor 21960 pentru echipa de fotbal. De menționat că în Campionatul republicii Moldova la fotbal copii și juniori, FC Cahul 2005 este reprezentată de echipe din 43 categorii de vârstă. 

La data de 11 noiembrie, a fost dispus majorarea bugetului raionului Cahul cu puțin peste 8,23 milioane lei din contul transferurilor cu destinație specială de la bugetul de stat pentru învățământ general și școli sportive pentru acoperirea cheltuielilor salariale. 

Tot pe 11 noiembrie, a fost aprobat devizul de cheltuieli și alocați 3685 lei pentru organizarea Cupei președintelui raionului la fotbal. Banii alocați au fost direcționați la achiziționarea premiilor pentru participanți și cheltuieli de organizare a competiției.

Aproximativ 50 mii lei au fost alocați pentru procurarea a 30 saltele pentru luptă destinate Școlii sportive Raionale Cahul.  

35990 lei au fost alocați prin dispoziția 230-n din 24 noiembrie 2021 pentru organizarea acțiunilor dedicate sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare – 2021”. Din suma totală circa 9 mii lei au fost alocați pentru diplome, trofee și suvenire, iar 26900 lei pentru recepția organizată de Consiliul raional Cahul. Tot pentru organizarea activității date au mai fost alocați 6136 lei (dispoziția 231-n din 24 decembrie 2021) pentru participarea colectivelor artistice la eveniment. 

Prin dispoziția 233-n din 29.11.2021, președintele raionului Cahul a dispus alocare a 6300 lei pentru desfășurarea cantonamentului sportivilor din clubul de box „Avangarda”. Cantonamentul a durat 4 zile și a avut loc în or. Ceadîr-Lunga. Banii alocați au acoperit cheltuielile de transport și alimentație pentru 9 persoane. 

Material realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Articole similare