Subscribe la telegramul nostru
Telegram

Află rețeta de Dumadă tradițională moldovenească. Poftim la masă!

După mai multe solicitări din partea urmăritorilor canalului nostru de rețete tradiționale Poftim la Masă! am decis să arătăm procesul de preparare a Dumadei.

Dumada este o un element indispensabil al bucătăriei naționale moldovenești. ea se folosește pentru a da o culoare roșie și un gust specific bucatelor. 

Prepararea dumadei este un proces simplu dar lungă durată și este nevoie de multă atenție. 

Pentru a prepara dumada am folosit: 

5 kg de corn roșu. se mai poate pregătit și din ardei gras roșu sau din gogoșari 
100 gr. sare
150 ml ulei 

Cornul l-am spălat, curățat și tras prin mașina de tocat. Pasta care a ieșit se pune la fiert într-un ceaun. Se adaugă sare și ulei

Se fierbe la cel mai mic foc posibil până nu se evaporă toată apa, iar pasta va capătă o culoare bordo. 

Este foarte important ca pasta să fie amestecată permanent pentru a evita lipirea de fundul ceaunului Noi am fiert-o circa 6 ore. . 

Dumada arsă nu poate fi folosită la prepararea mâncării. 

Când dumada este practic gata, se pune în cuptor pentru 5-7 minute. 

Se conservează

Poftim la masă! 

Articole similare