Publică un anunț
piatasud.md

Află unde poți în Cahul aduce deșeurile electronice până pe data de 15 octombrie

Află unde poți în Cahul aduce deșeurile electronice până pe data de 15 octombrie

Iată tot ce trebuie să știți despre campanie, până la ora actuală.

Majoritatea deșeurilor electronice conțin substanțe toxice (plumb, zinc, nichel, bariu, crom, substanțe ignifuge etc.), iar aruncate în natură, în termen lung, conduc la afecțiuni precum cancer, disfuncții ale sistemului nervos central, ale sistemului respirator, imunitar, endocrin, digestiv și reproductiv, probleme în dezvoltarea cerebrală, presiune arterială ridicată etc.

Acesta pot fi aduse în r. Cahul, s. Moscovei, Gimnaziul ”Mircea cel Bătrân”.

Sunt colectate următoarele tipuri de deșeuri: 

Aparate de uz casnic de mici dimensiuni: fier de călcat, robot de bucătărie, aspirator etc.

Echipament informatic și de telecomunicații: laptop, tablete, calculatoare, monitoare, telefoane mobile, acumulatoare, imprimante, copiatoare etc.

Echipamente de larg consum: baterii uzate, camere de filmat/fotografiat, radiouri, DVD-playere, telecomenzi, videocasetofoane etc.

Jucării, echipamente sportive: console jocuri etc.

Instrumente de supraveghere și control: cameră de supraveghere, aparate pentru măsurarea curentului electric etc.

Întrucât în Moldova nu avem instalații autorizate pentru procesarea deșeurilor electronice, la finalul campaniei, deșeurile colectate vor fi transportate către Green Group Buzău, o companie din România care deține autorizație integrată de mediu și autorizație IPPS cu privire la emisii. Reciclatorul a fost ales după principiul proximității, fiind cea mai apropiată fabrică performantă în raza de 1 500 km. În luna septembrie, echipa Hai Moldova va merge în vizită la Green Group pentru a vedea cum se realizează procesul de gestionare a deșeurilor electronice.

Articole similare