Publică un anunț
piatasud.md

Agenția de Mediu îndeamnă să mergem cu flori vii în locul coroanelor de plastic la cimitire

Agenția de Mediu îndeamnă să mergem cu flori vii în locul coroanelor de plastic la cimitire

Paștele Blajinilor este un moment de reculegere și respect pentru cei dragi care nu mai sunt printre noi. Vizităm cimitirele, împodobim mormintele cu flori și ne amintim cu drag de momentele frumoase petrecute împreună. Totuși, este important să fim conștienți de impactul pe care îl are această tradiție asupra mediului.

De ce să renunțăm la coroanele de plastic?

Coroanele și florile din plastic, din păcate, nu sunt o alegere prietenoasă cu mediul. Confectionate din materiale greu degradabile, ele devin o sursă de poluare după ce își îndeplinesc scopul. Ajungând în gropile de gunoi sau fiind incinerate, eliberează substanțe nocive în atmosferă și afectează negativ solul și apa.

O alternativă sustenabilă: Florile vii

Agenția de Mediu recomandă înlocuirea coroanelor de plastic cu flori vii.

”Încurajăm și îndemnăm înlocuirea florilor și coroanelor de flori din plastic cu flori vii reducând astfel, impactul negativ al poluării și contribuind la protejarea ecosistemelor fragile și a biodiversității locale în beneficiul mediului înconjurător”.

Agenția de Mediu face un apel către toți cei care comemorează Paștele Blajinilor să opteze pentru flori vii în locul coroanelor de plastic.

Haideți să facem o schimbare verde și să onorăm memoria celor dragi într-un mod durabil și prietenos cu mediul!

Articole similare