Publică un anunț
piatasud.md

Agenția Servicii Publice (ASP) introduce furnizarea serviciilor cadastrale prin intermediul unei platforme noi

Agenția Servicii Publice (ASP) introduce furnizarea serviciilor cadastrale prin intermediul unei platforme noi

Începând cu 1 februarie 2023, ASP va lansa în regim de pilotare o platformă nouă de dezvoltare a serviciilor electronice, ce va oferi posibilitatea de a obține documentele cadastrale solicitate în format electronic.

În perioada de pilotare, atât persoanele fizice, cât și cele juridice vor putea solicita online și obține în format electronic 11 documente din domeniul cadastral: extrase din Registrul bunurilor imobile, informații despre valoarea bunurilor imobile și planuri cadastrale doar pentru bunurile imobile din Chișinău.

La solicitare, copia documentului electronic va fi eliberată pe suport de hârtie. Beneficiarul îl va putea ridica la sediul centrului multifuncţional solicitat sau îl va putea primi direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Serviciile respective se vor achita prin intermediul MPay, serviciul guvernamental de plăți electronice, utilizând orice instrument de plată la alegere, cum ar fi: cardul bancar, internet banking, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar.

Comanda online a documentelor menționate se efectuează în baza cererii electronice a solicitantului.

Articole similare