Publică un anunț
piatasud.md

Ajutor la contor: Gradele de vulnerabilitate energetică vor fi atribuite începând cu 26 noiembrie

Ajutor la contor: Gradele de vulnerabilitate energetică vor fi atribuite începând cu 26 noiembrie

Gradele de vulnerabilitate energetică vor fi atribuite de către sistemul informațional începând cu 26 noiembrie, iar cetățenii vor putea afla gradul lor de vulnerabilitate la sfârșitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, accesând cabinetul personal de pe platforma compensatii.gov.md. Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că, la această etapă, sistemul doar validează informațiile incluse în cerere, iar în cazul în care sunt depistate erori, cetățenii sunt informați să corecteze datele eronate, transmite Moldova1.

Gospodăriile care au drept sursă principală de încălzire soba/cazanul bazat pe combustibili solizi, însă nu au beneficiat anul trecut de ajutor, trebuie să se adreseze la asistentul social din localitate, pentru a depune cererea pentru compensații.

Începând cu ziua de luni, 20 noiembrie, persoanele care se află în această situație se pot adresa și la bibliotecar sau la specialistul din cadrul centrelor unificate de prestare a serviciilor publice (CUPS) din localitate.

Potrivit sursei citate, în cazul în care solicitantul a selectat drept sursă de bază de încălzire sobă/cazan bazat pe combustibil solid, însă nu se încadrează în una dintre cele trei situații descrise mai sus, cererea nu va fi validată de sistem. Respectiv, solicitantul trebuie să se adreseze la registrator pentru a completa cererea.

Actualmente, în sistem sunt înregistrate peste 500 de mii de cereri și doar unele dintre ele nu au fost validate din motiv că solicitanții au selectat sursa de bază de încălzire sobă/cazan bazat pe combustibil solid, însă nu se încadrează în cele trei situații prevăzute de Regulament.

Articole similare