Publică un anunț
piatasud.md

Alertă de călătorie: Situație tensionată în Rusia! Moldovenii, îndemnați să evite regiunile ruse de la granița cu Ucraina

Alertă de călătorie: Situație tensionată în Rusia! Moldovenii, îndemnați să evite regiunile ruse de la granița cu Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina în contextul amenințărilor de securitate existente în Federația Rusă, transmite tv8.md.

Având în vedere tensiunile actuale din regiune, autoritățile moldovene îndeamnă cetățenii să evite călătoriile neesențiale în aceste zone și să părăsească regiunile respective în cazul în care deja se află acolo.

În situații de forță majoră sau urgențe, cetățenii Republicii Moldova care se află în regiunile respective pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă la numărul +7 929 964 9079. 

Situația tensionată în Rusia vine după ce grupul de mercenari Wagner condus de Evghenii Prigojin a pornit în marș spre Moscova.

Vladimir Putin a luat poziţie sâmbătă împotriva „ameninţării mortale” şi a riscului de „război civil” reprezentate de şeful grupului paramilitar Wagner Evgheni Prigojin care a declanşat o revoltă împotriva comandamentului rus, relatează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Îmbrăcat complet în negru, cu un aer grav şi pe un ton marţial, şeful de la Kremlin a susţinut un discurs la ora 07.00 GMT, fără a-l numi pe omul care-l sfidează, acuzând „trădătorii” naţiunii ruse şi promiţând să-i pedepsească.

„Este o lovitură de pumnal în spatele ţării noastre şi a poporului nostru”, a spus Putin în discursul către naţiune. „Cu asta ne confruntăm, nu este nimic altceva decât o trădare. O trădare provocată de ambiţiile nemăsurate şi interesele personale”, a afirmat el.

„Este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru. Şi acţiunile noastre pentru a apăra patria de o asemenea ameninţare vor fi dure”, a adăugat el, citat de Reuters.

Vladimir Putin a fost nevoit să recunoască că situaţia de la Rostov-pe-Don este „dificilă”. El a spus însă că „forţele armate şi alte agenţii guvernamentale au primit ordinele necesare”.

Preşedintele rus le-a cerut combatanţilor Wagner să pună capăt imediat participării lor la acte criminale. De asemenea, el a confirmat că Prigojin a ocupat instalaţiile militare din oraşul rus Rostov-pe-Don.

Articole similare