Publică un anunț
piatasud.md

Alertă la Cimișlia: Grădinițele se închid, iar școlile trec în regim online. Ce se întâmplă cu piețele și magazinele

Alertă la Cimișlia: Grădinițele se închid, iar școlile trec în regim online. Ce se întâmplă cu piețele și magazinele

Restricții la Cimișlia din cauza numărului mare de cazuri cu Covid-19. Începând cu 10 octombrie, toate grădinițele vor fi închise, iar școlile vor trece în regim online, pentru o perioadă de două săptămâni. De asemenea, piețele se vor închide, iar transportul public va fi sistat pentru 14 zile. Decizia luată astăzi de către Comisia Raională de Sănătate Publică a fost confirmată de către vicepreședintele Grosu Ghenadie, anunță unimedia.info

Totodată, se sistează și orice activitate comercială, cu excepția unor magazine alimentare și stații de alimentare cu combustibil, puncte de prestare a serviciilor de vulcanizare și reparații auto.

De asemenea, vor activa și magazinele de materiale de construcții cu respectarea regulilor pe timp de pandemie. Întrunirile în spații închise sunt interzise, iar în aer liber cu cel mult 50 persoane cu respectarea distanței sociale.

Restricțiile vor fi în vigoare până în ziua de 24 octombrie inclusiv.

Ieri din numărul total de 1062 de persoane, 19 au fost înregistrate în rândul locuitorilor din Cimișlia, unde la moment sunt 176 de cazuri active. Până în prezent la Cimișlia, în total de la începutul pandemiei s-au infectat 525 de persoane, dintre care 330 s-au vindecat, iar 19 au fost răpuși, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Articole similare