Publică un anunț
piatasud.md

Alexandru Hagioglo a fost numit în funcţia de Director CMF Cahul

Alexandru Hagioglo a fost numit în funcţia de Director CMF Cahul

După ce a aderat la fracţiunea PDM în Consiliul raional Cahul – Alexandru Hagioglo, a fost numit în funcţia de Director al Centrului Medicilor de Familie Cahul prin votul majorităţii Consilierilor raionali.

Această decizie a fost precedată de anularea deciziilor Consiliului prin care a fost demis Directorul interimar al instituţiei – Profir Babără, decizii atacate în instanţă de Oficiul teritorial al Cancelariei Guvernului.

Numirea în funcţie a d-lui Hagioglo, pe atunci Consilier raional din partea PLDM, a fost solicitată în numeroase rânduri de către fracţiunea PLDM. Din acest motiv, pe 29 iunie consilierii PLDM-işti, în semn de protest au şi părăsit şedinţa Consiliului raional şi de atunci nu a mai participat la şedinţe.

Unii Consilieri raionali au făcut haz pe seama deciziei de astăzi. Astfel fostul preşedinte de raion, Gheorghe Vasilachi, care era coleg de partid cu Profir Babără, a promis colegilor din Consiliu că: „dacă mâine trece Babără la PLDM vorbesc cu Ministrul Sănătăţii să îl bage înapoi în concurs”. Gheorghe Vasilachi a mai accentuat că, pentru a evita probleme de acest gen, directorii instituţiilor subordonate Consiliului raional nu trebuie să fie numiţi de către minister, ca în cazul Spitalului Raional şi al Centrului Medicilor de Familie Cahul.

Solicitat de ziuadeazi.md Scutelnic Vasile, preşedintele Fracţiunii PDM în CRC, a ţinut să menţioneze că aderarea lui Alexandru Hagioglo la fracţiunea PDM nu a influenţat nicidecum decizia consilierilor de a-l numi în funcţie. „Noi suntem bucuroşi că a venit un consilier la Partidul Democrat şi sperăm că o să lucrăm mai bine” a declarat Vasile Scutelnic.

Proaspătul Director CMF Cahul a evitat să dea declaraţii pentru presă, precizând că le va face ulterior.

Nici preşedintele fracţiunii PLDM în CRC – dnl. Gheorghe Lavric nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia creată.

Alexandru Hagioglo în urma Alegerilor Generale Locale a ajuns Consilier Raional pe listele PLDM. În toamna anului trecut, a devenit câştigător a concursului de ocupare a funcţiei de Director al CMF Cahul, concurs petrecut în cadrul Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova. Alexandru Hagioglo a deţinut funcţia de Director CMF până în anul 2008. 

Articole similare