Publică un anunț
piatasud.md

Alexandru Hagioglo: Suntem pentru aceea ca populația să fie vaccinată cât mai rapid și cât mai mult

Alexandru Hagioglo: Suntem pentru aceea ca populația să fie vaccinată cât mai rapid și cât mai mult

În ultima duminică din luna iunie a fost marcată ziua profesională a medicilor, lucrătorului medical și a farmacistului în r. Moldova. Cu această ocazie, ca invitat în cadrul emisiunii inDIRECT din 17 iunie 2021 a fost Alexandru Hagioglo, director al IMSP „Centrul de Sănătate Cahul”, care ne-a vorbit despre procesul de vaccinare împotriva Covid-19.

„A fost o perioadă foarte, foarte grea pentru tot sistemul de sănătate și e clar că și pentru medicii de familie, deoarece au fost și suntem în prima linie în acordarea asistenței medicale populației” afirmă Alexandru Hagioglo.

Alexandru Hagioglo este și coordonatorul centrului de vaccinare Covid din municipiul Cahul. Din luna aprilie, în baza ordinului Ministerului Sănătății s-a format Centru de Vaccinare Covid la Cahul. La moment este posibilitatea de a vaccina orice cetățean a orașului. Doritorii de a se vaccina o pot face prin programare la medicul de familie, fie prin adresare directă la centrul de vaccinare sau prin programare pe platforma de vaccinare. 

„Cu părere de rău ritmul nu este acela pe care noi l-am așteptat, est un ritm mai încet” ne vorbește Alexandru Hagioglo despre procesul de vaccinare în raionul Cahul.

Alexandru Hagioglo îndeamnă populația să se vaccineze și speră ca la toamnă să fie apr. 70% din populație vaccinată. 

„Noi suntem pentru aceea ca populația să fie vaccinată cât mai rapid și cât mai mult. Noi deja vedem că în urma vaccinării a diminuat procentul de îmbolnăviri, asta este grație vaccinării” declară Alexandru Hagioglo.

Menționăm că conform datelor Ministerului Sănătății, în prezent s-a ajuns la 1 000 000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate în Republica Moldova, din care 17 000 fiind în raionul Cahul.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare