Publică un anunț
piatasud.md

Alexandru Hagioglo va conduce Centrul de Sănătate Cahul încă un an

Alexandru Hagioglo va conduce Centrul de Sănătate Cahul încă un an

Din 12 iunie, se finisează contractul de management al lui Alexandru Hagioglo, încheiat acum 5 ani. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul Raional Cahul în cadrul ședinței din 24 mai 2025. 

Potrivit deciziei, aceasta intră în vigoare la data comunicării și poate fi contestată la Judecătoria Cahul, sediul central, n termen de 30 de zile de la data comunicării. 

Printr-o altă decizie, consilierii raionali l-au numit tot pe Alexandru Hagioglo în funcția de Șef interimar al IMSP CS Cahul pe perioada 13 iunie 2024 – 31 august 2025 (atingerea vârstei de pensionare).

Menționăm că Alexandru Hagioglo a fost numit Șef al IMSP CS Cahul, fără concurs în conformitate cu prevederile legale din acea perioadă, în luna iunie 2019. 

Acum, prin Ordinului Ministerului Sănătății nr. 438 din 17 mai 2024 a fost aprobat Regulamentul privind numirea în funcție pe baza de concurs a șefilor instituțiilor medico-sanitare publice Centrul de Sănătate. 

Regulamentul aprobat, impune autoritățile locale să organizeze concurs pentru ocuparea funcției de Șef al Centrului de Sănătate, iar finisarea termenului de 5 ani de mandat, funcția devine vacantă. Una și aceiași persoană nu poate deține mai mult de 2 mandate consecutive de Șef al CS, cu excepția Centrelor de Sănătate din localitățile rurale. 

Articole similare