Publică un anunț
piatasud.md

Alte 150 mii doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns la Chișinău

Alte 150 mii doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns la Chișinău

Alte 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA și livrat prin intermediul platformei COVAX, au ajuns astăzi la Chișinău.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, până astăzi în țara noastră au ajuns 301.200 de doze de Johnson & Johnson, din cele 500.000 de doze planificate. Serul urmează să fie distribuit proporțional în toate punctele de vaccinare.

„Observăm o cerere mare a vaccinului Johnson & Johnson în Republica Moldova. Conform datelor, în jur de 59 mii de persoane deja s-au imunizat cu acest vaccin. Astăzi, țara noastră dispune de vaccinuri de diferite tipuri, toate fiind sigure și eficiente”, a menționat secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc.

Vaccinul Johnson & Johnson este produs de compania americană farmaceutică Johnson &Johnson, se administrează intramuscular cu o singură doză și e recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea.

Articole similare