Publică un anunț
piatasud.md

Alte trei cărți de identitate românești ridicate în punctul de trecere Giurgiulești

Alte trei cărți de identitate românești ridicate în punctul de trecere Giurgiulești

olițiștii de frontieră din punctul de trecere „Giurgiulești-Galați” au dejucat planurile a trei conaționali care aveau intenția de a se prezenta pe teritoriul Uniunii Europene în calitate de cetățeni ai României, deținând cărți de identitate cu semne de falsificare. Incidentele au fost înregistrate pe parcursul zilei de ieri, 21 iunie curent pe sensul de ieșire din țară.

Prima persoană documentată pentru deținerea actului de identitate neveridic a fost un locuitor din raionul Sîngerei, în vârstă de 52 de ani. Documentul a fost găsit în portmoneul personal.

Audiat, bărbatul a declarat, că a obținut cartea de identitate cu ajutorul unui necunoscut din capitală, contra sumei de 100 euro.

La scurt timp, inspectorii Poliției de Frontieră au acționat în baza unei informații operative. Urmare, în bagajele personale ale pasagerilor au fost identificate alte două cărți de identitate românești cu semne vizibile, necaracteristice unui document autentic.

Întrebați despre cele depistate, cei doi bărbați cu vârstele de 42 și respectiv 47 ani, au comunicat că au obținut actele prin intermediul unei persoane necunoscute din Chișinău, pentru care au scos din buzunar câte 200 de euro fiecare. Moldovenii urmau să se legitimizeze în calitate de cătățeni ai Uniunii Europene pe teritoriul Belgiei.

Ca urmare, actele au fost ridicate și remise în adresa laboratorului tehnico-juridic. Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud.

Bărbații riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Articole similare