Publică un anunț
piatasud.md

„Am găsit gențile cu țigări și le-am luat…”. 58.000 de țigarete de contrabandă descoperite la PTF Cahul

„Am găsit gențile cu țigări și le-am luat…”. 58.000 de țigarete de contrabandă descoperite la PTF Cahul

58.000 de țigarete de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră în urma intervenției de control, desfășurate asupra unui autoturism ce staționa la parcarea Duty Free. Deși șoferul susține că nu cunoaște despre cele depistate, angajații Poliției de Frontieră au urmărit cum personal încărca țigările în mașină.

Incidentul a fost înregistrat acum o zi, puțin trecut de miezul nopții, în punctul de trecere a frontierei Cahul.

Conform informațiilor pe caz, polițistul de frontieră antrenat la menținerea regimului în punctul de trecere a observat un bărbat care, după controlul de frontieră, a parcat autoturismul, înmatriculat în Bulgaria, lângă magazinul Duty Free. Apoi, grăbit ar fi încărcat mai multe genți în portbagajul mașinii.

Având suspecții la conținutul încărcăturii și pentru a exclude o ilegalitate, angajatul Poliției de Frontieră s-a apropiat de autoturism și a solicitat conducătorului auto să deschidă portbagajul. În rezultat, au fost depistate trei genți cu 2.900 de pachete de țigări, fără timbru de acciz și acte de proveniență.

La audieri, bărbatul a declarat că nu cunoaște nimic despre cele depistate, doar că ar fi găsit gențile lângă magazin și le-a luat. Persoana a fost legitimată ca cetățean al Republicii Moldova, locuitor al mun. Cahul în vârstă de 39 de ani.

În fapt, întreaga cantitate de țigări și autoturismul au fost ridicate și indisponibilizate la SPF Cahul, până la luarea unei decizii. În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD cercetează cazul sub aspectul unei încălcări contravenționale.

Articole similare