Publică un anunț
piatasud.md

Amenajează-ți curtea și câștigă bani. Cea mai curată curte din Cahul va fi premiată cu 10 mii lei!

Amenajează-ți curtea și câștigă bani. Cea mai curată curte din Cahul va fi premiată cu 10 mii lei!

Primăria Cahul și A.O. Perspectiva au A fost lansat concursul „CEA MAI CURATĂ CURTE DIN MUNICIPIUL CAHUL!”. 

Concursul  dat se adresează tuturor locuitorilor din oraș, orice grup de cetățeni care reprezintă curtea comună sau bloc locativ, care prin implicare proprie au obținut realizări deosebite în salubrizarea terenului aferent blocurilor locative din curte, inclusiv a terenurilor de joacă pentru copii și/sau sportiv pentru maturi, locurilor de parcare,locurilor de odihnă și agrement ce contribuie la înverzirea ogrăzii comune.

Concursului „Cea mai curată curte din mun. Cahul!”  are drept  scop: Educarea spiritului gospodăresc al locuitorilor municipiului Cahul, de întreținere exemplară a teritoriului, susținerea activităților practice de protecție a mediului.

Organizatorii au prevăzut și premii bănești pentru cei care vor demonstra că au cea mai curată curte. Astfel, Comisia de evaluare va examina materialele înaintate la concurs și în baza acestora, precum șiîn urma vizitei la fața locului, va desemna primii trei câștigători ai concursului:

– Locul I – 10 000 lei
– Locul II – 8 000 lei
– Locul III – 5 000 lei

Pentru a participa la concurs, grupurile de cetățeni care reprezintă curțile sau blocurile de locatari vor înainta o cerere de participare la concurs la sediul A.O. Perspectiva: str. Bulevardul Victoriei 18, oficiul 4, (et.3), la care vor anexa materiale de participare sub formă de poze, scheme, material video și altele, la etapa de demarare a concursului și după executarea lucrărilor de amenajare și salubrizare, ce vor servi drept dovadă de implicare activă în amenajarea curții.

Contact: Meveșa Olga, 079225806

Concursul se va desfășura în perioada 04 – 21 iunie 2021. Termenul limită de depunere a cererilor cu propunerile de amenajare este 21 iunie 2021.

Evaluarea lucrărilor de amenajare(participante) se va efectua în perioada 22 – 25 iunie 2021.

Asociația Obștească ,,Perspectiva” este beneficiară a Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul ,,EcoCahul – Cetățean implicat – pentru un oraș curat”, în mun. Cahul, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cahul.

Programul de granturi locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

Partenerul proiectului pentru Regiunea Sud este Centrul Regional de Asistență și Informare a Organizațiilor Neguvernamentale „CONTACT-Cahul”.

Articole similare