Publică un anunț
piatasud.md

Amenzi de 4,5 milioane de lei au fost aplicate de la introducerea stării de urgență

Amenzi de 4,5 milioane de lei au fost aplicate de la introducerea stării de urgență

De la introducerea stării de urgenţă, suma amenzilor aplicate pentru încălcarea restricţiilor a ajuns până la 4,5 milioane de lei.

Potrivit sinteza.org, acest lucru a fost anunţat de către prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi după şedinţa Centrul unic de comandă a stării de urgenţă.

Inspecţiile au fost efectuate la 15.945 de agenţi economici. Au fost verificate 3 070 de vehicule şi 1 385 de lăcaşe de cult. Au fost întocmite procese contravenţionale pentru 2 174 de persoane juridice şi 2 097 de personae fizice.

„În mod surprinzător, bisericile respectă în mare parte regulile stabilite pentru perioada stării de urgenţă”, a spus Ciocoi.

Potrivit acestuia, în pofida scăderii numărului de cazuri de infecţii, nivelul de răspândire a virusului rămâne ridicat.

„Acum media înregistrată este de 423 de cazuri la 100 de mii de oameni. Acesta este de patru ori mai mare decât indicatorul stability pentru codul roşu”, a spus Ciocoi, informând că 70 229 de persoane au fost vaccinate în Republica Moldova.

Articole similare