Publică un anunț
piatasud.md

Anatol Dunas: Bărbatul și femeia au aceiși valoare în ochii lui Dumnezeu

Anatol Dunas: Bărbatul și femeia au aceiși valoare în ochii lui Dumnezeu

Anatol Dunas este pastorul bisericii Emanuel din mun. Cahul. În cadrul emisiunii inDIRECT din 6 august 2021 au fost abordate câteva subiecte, unul din ele fiind egalitatea de gen. 

„Bărbatul și femeia au aceeași valoare în ochii lui Dumnezeu” susține Anatol Dunas.

Pastorul combate stereotipurile despre ceea ce cred anumiți cetățeni referitor la modul în care abordează confesiunile religioase problemele societății.

“Eu sunt aici în primul rând ca cetățean și în același timp caut să aduc o perspectivă aceluia care considerăm că este Creatorul bărbatului și a femeii. Când mă uit în cartea Lui descopăr cu plăcere, surprinzător, că El prin mandatul creației a investit același chip și aceeași asemănare” afirmă Anatol Dunas.

Discuțiile pe acest subiect apar tot mai des în societate, mai ales că în raionul Cahul de mai mult timp se implimentează un proiect care vizează egalitatea de gen și promovarea acesteia.

„ Prin creație au fost tratați egal, după același chip și calacot creați. Pentru mântuirea sufletului s-a dat aceeași jertfă- Domnul Isus Hristos” spune Anatol Dunas.

Totuși Anatol Dunas spune că există o diferență de gen –  Rolul pe care îl are fiecare. După cum menționează, rolul bărbatului este să conducă casa și rolul soției este să fie ajutorul potrivit. Însă lucrurile trebuie înțelese corect, pledând pentru armonie și înțelegere în cuplu.

“Înțelegerea greșită a faptului că ei sunt egali și înțelegerea greșită că rolurile nu fac diferență, conduce la ideea că eu pot să umilesc, că eu pot să controlez, pot să influențez, pot să atac” susține Anatol Dunas.

Acest articol este produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „Creșterea gradului de transparență a 5 autorități publice locale din raionul Cahul”, implementat de A.O. „Cahul 2030” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Articole similare