Publică un anunț
piatasud.md

Anatolii Malcov conduce secția COVID-19 din cadrul Spitalului raional Cahul

Anatolii Malcov conduce secția COVID-19 din cadrul Spitalului raional Cahul

Fostul director al spitalului din Cahul a revenit în instituție pentru a se implica în lupta cu COVID-19. Acum conduce secția specializată a instituției.

Plecând din funcția de director al IMSP SR Cahul, Anatolii Malcov activa până nu demult în carul Sanatoriului „Nufărul Alb” din Cahul, iar după sistarea activității, împreună cu alți 2 colegi medici din instituție, s-au angajat în lupta cu noul virus.

Anatolii Malcov este medic de terapie intensivă, în trecut a deținut mai multe funcții de conducere în cadrul structurilor medicale din raion, inclusiv de Director al „Centului Curativ – Profilactic Sud” al serviciului medical al Ministerului Afacerilor Interne.

Alți doi medici au mers din proprie inițiativă la Spitalul din Cahul să activeze: Dumitru Felonis și Alexandru Codreanu.

Despre aceasta ne-a informat Oleg Creciun, directorul IMSP SR Cahul,în cadrul emisiunii inDIRECT din 10 aprilie.

„Mă bucur enorm atunci când colegii se mobilizează și pe interiorul spitalului și pe exterior. Acei medici care activau la UPU fiind prin cumul, la fel nu ne-au lăsat, conștient au rămas să ne ajute. Exista o solidaritate între medici și există o înțelegere a problemei” ne-a declarat Oleg Creciun.

Menționăm că toți lucrătorii medicali care sunt implicați în lupta cu COVID-19 sunt izolați de familii în cadrul Sanatoriului Nufărul Alb din Cahul, iar transportul de la locul de cazare la locul de muncă și retur este asigurat de Consiliul raional Cahul.

Articole similare