Cahul

Anatolii Malcov continuă lupta cu COVID-19, deja la Taraclia. Află cine lucrează la Cahul

Conducerea Secției Boli Infecțioase a Spitalului raional Taraclia a fost preluată de către Anatolie Malcov, medicul care până nu demult conducea secția specializată COVID-19 a IMSP SR Cahul.

Potrivit tuk.md, care face referință la directorul Spitalului Raional Taraclia, Anatolii Malcov a început activitatea în secția unde sunt tratați pacienții cu COVID-19 de luni, 22 iunie.

Anatolii Malcov a demisionat din funcția deținută anterior la Spitalul raional Cahul la 11 iunie, invocând condiții grele de muncă în secție și lipsa de personal, fapt care face imposibilă acordarea ajutorului medical  calificat bolnavilor de COVID-19.

Solicitat telefonic, Anatolii Malcov a confirmat pentru ziuadeazi.md informația.

Ce se întâmplă în Cahul?

Potrivit unor surse, în secția COVID-19 a IMSP Spitalul Raional Cahul a început tratarea pacienților chiar directorul spitalului Oleg Creciun.

Actualmente în secție activează 3 medici și 3 posturi de asistente medicale. Administrația Spitalului din Cahul analizează posibilitatea  de a face rotația medicilor în această secție.

– Spălați-vă mâinile de multe ori;
– Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
– Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile;
– Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
– Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât, în cazul, în care va prescrie medicul;
– Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
– Utilizați masca de protecție doar, în cazul, în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
– Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
– Animalele de companie nu transmit coronavirus.